Mød vloggerne

Hos Bog-vlog.dk er det læserne, der har ordet, og vi har samlet vloggerne her, så du kan læse mere om dem og lære dem lidt bedre at kende.

Hvis du selv kunne tænke dig at være bog-vlogger eller blot bidrage med en eller flere bog-vlogs fra din egen kanal, kan du sende en mail til bog-vlog@rosinante-co.dk, hvor du fortæller lidt om dig selv og vedhæfter et link til din video – så lægger vi den ud, og så er du i gang! Som vlogger er du ikke bundet til at lave flere videoer, end du har lyst til – og hvis du ikke vil have dit billede op på siden her, er det også helt okay!

Klik på vloggernes navne for at se de videoer, som de har lavet på siden.

 

AstaAsta Jørgensen – 20 indlæg siden 3. maj 2015

Asta er 12 år gammel og booktuber med egen YouTube-kanal. I hendes fritid dyrker hun kunstskøjteløb, spiller violin og så elsker hun at hygge sig med en god bog. Asta bor sammen med sin lillebror, storesøster, mor, far og deres to kæledyr, en hund og en kat.

Se en video om Astas yndlingsbøger


XeniaXenia Svensson – 17 indlæg siden 12. januar 2015.

Xenia er 23 år og bogblogger. Til dagligt studerer hun til socialpædagog i Aarhus, hvor hun bor med sin mand. Når hun ikke læser studiebøger, kaster hun sig over skønne eventyr i form af fantasy og rørende ungdomsbøger. Hun valgte at blive bogblogger for at kunne dele sine oplevelser med andre. ‘Harry Potter’-bøgerne er hendes yndlingsbøger.


Jasmin WürtzJasmin Wurtz – 11 indlæg siden 11. december 2014

Jasmin er bogvlogger på YouTube. Hun har levet flere liv, end hun kan tælle på begge hænder. For hende er det at læse, det samme som at leve. Den sidste bog, der fik Jasmin til at græde, var ‘The Vampire Academy: Frostbite’ af Richelle Mead, altimens ‘En shopaholics hemmelige drømmeverden’ af Sophie Kinsella fik hende til at grine højt og længe.


MaleneMalene Hulgaard – 11 indlæg siden 13. april 2015

Malene er 22 år gammel og har bogbloggen Wondrous Bibliophile. Her finder man bl.a. anmeldelser, indlæg om særligt flotte bøger og søndage dedikeret til bogserier. Bøger er for Malene et go-to-place, når der er behov for at aflede tankerne, eller hun ganske enkelt bare får lyst til at synke ned i et fantastisk univers. Hendes lille bibliotek vokser konstant, og selvom det kniber med pladsen, er Malene taknemmelig for alle de historier og eventyr, hun via bøgerne bliver inviteret med på.


Sanne

Sanne Larsen – 12 indlæg siden 6. maj 2015

Sanne er 26 år og bor i Middelfart. Til dagligt forsøger hun at finde ud af, hvad hun vil (og kan), mens fritiden bliver brugt på bøger og på at være kreativ. Men det er nu som regel bøgerne, der altid vinder hendes tid. Sanne startede for 8-10 år siden sin blog uden et specielt formål, men i takt med at interessen for bøgerne voksede, var det også oplagt at fortælle om alle de bøger hun læser, og måske endda at kunne inspirere andre.


Rikke Simonsen

Rikke Simonsen – 10 indlæg siden 5. marts 2015.
Rikke er 21 år gammel og studerer litteraturvidenskab på SDU i Odense. Flyv med mig er hendes bogblog, hvor hun deler sine tanker og billeder af bøger. Derudover er der anmeldelser, litterære oplevelser og meget mere.

 

 


Iben Jakobsen – 7 indlæg siden 16. maj 2015

Iben er 26 år gammel og uddannet bibliotekar. Hun har læst hele livet og bruger bøgerne som adgangskort til andre verdener. Hun anmelder bøger på bloggen Borough of Books, både på dansk og engelsk.

 


Mathilde Blach Andersen – 7 indlæg siden 2. november 2014

Mathilde har arbejdet en del med børneteater, som manuskriptforfatter og instruktør, ved siden af sit studie. Hun mener, at den bedste ungdomslitteratur skrives af dem, som ikke glemmer, hvordan det er at være ung. Den sidste bog, der fik hende til at grine og græde var ‘Minus Iris’ af Natasha.


TennaTenna Wahl – 7 indlæg siden 20. januar 2015

Tenna (også kendt som Mystic) er vlogger, hvor hun blandt andet taler om bøger. Hvis hun skulle beskrive sig selv som en fiktiv karakter fra bøgernes verden, ville hun være Hermione fra ‘Harry Potter’ for hendes klogskab, Alaska fra ‘Gåden om Alaska’ for hendes attitude, Margo fra ‘Paper Towns’ for hendes egenskab til at forsvinde, og Scathach fra ‘Flamels Hemmeligheder’ for hendes udseende og kampgejst.


HeleneHelene Jeppesen – 6 indlæg siden 10. november 2014

Helene er booktuber på sin YouTube-kanal, hvor hun taler passioneret om kærligheden til bøger. Hun elsker romancer, historisk fiktion, coming-of-age-historier og klassikere. Hun synes, at ‘Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd’ af Rachel Joyce er en komisk og sød fortælling, imens ‘The Goldfinch’ af Donna Tartt er blandt hendes absolutte yndlingsbøger.


AmalieAmalie Steinmeier – 7 indlæg siden 23. februar 2015

Amalie er 17 år gammel og bruger sin hverdag på Ribe Katedralskole, hvor hendes hovedfag er engelsk, spansk og fransk. Ved siden af skolen går meget af tiden med at arbejde, men hun dyrker også sine fritidsinteresser taekwondo, yoga og så selvfølgelig læsning. Amalie elsker at læse nye bøger og udforske nye genrer, men det er ungdomsbøger og fantasy, der dominerer på hendes hylde. Hun er også en smule afhængig af Instagram, hvor du kan følge hende under navnet: MallieSkye


Rebecca Gyldenløv – 7 indlæg siden 26. maj 2015

Rebecca er en pige på 17 år. Hun bor et sted i midt- og vestjylland, med hendes forældre og søster. Til dagligt går hun på skoleskibet Marilyn Anne, hvor hun afmønstrer d. 27. Juni. Hun elsker at læse og er åben overfor næsten alt. Hendes største drøm er at blive forfatter.

 


Anna Nørgaard – 7 indlæg siden 17. juli 2015

Anna er 19 år gammel og blev student i juni 2015. Lige nu tumler hun rundt med at finde ud af, hvad fremtiden bringer, mens hun blogger på hendes litterært orienterede blog HappenStancie. Anna er derudover redaktionsmedlem i det skandinaviske samarbejde nubb.nu og vlogger selvfølgelig også på hendes egen YouTube-kanal.


Anne Nikoline – 5 indlæg siden 15. december 2014

Anne Nikoline er litteraturstuderende og papirromantiker. Hun skriver om bøger på sin blog, Windblown Pages, hvor hendes kærlighed til bøgerne sætter dagsordenen. Fra tid til anden supplerer hun sine indlæg med vlogs, hvori hun fremviser sine senest indkøbte bøger og taler vidt og bredt om bogrelaterede emner


JosefineJosefine May – 8 indlæg siden 1. august 2015

Josefine kommer fra Nordjylland og er 15 år gammel. Hun elsker både at læse og skrive bøger, og hun bruger meget tid på begge dele. Når hun ikke læser, elsker hun at være sammen med sine veninder og se tv-serier som ‘Pretty Little Liars’, ‘The Vampire Diaries’ og ‘The 100’. Desuden ser hun meget YouTube, og hendes yndlings-YouTuber er ThatcherJoe. Hun lægger også selv YouTube-videoer ud på sin egen Youtube-kanal.


Rikke Uldall-Ekman – 5 indlæg siden 21. juli 2015

Rikke er 19 år gammel og nyder sit sabbatår efter gymnasiet. Hun arbejder i jem & fix, og i hendes fritid spiller hun fodbold. Bøger fylder dog også en del af hendes hverdag, og hun er på YouTube og Instagram. Hun er mest til ungdomsbøger, men bevæger sig bredt inden for denne genre, hvor hun læser både dystopier, romance-bøger og nutidig litteratur. Desuden elsker hun film og serier, og yndlingsserierne er ‘Sherlock’ og ‘Game of Thrones’.


Maria LouiseMaria Louise Jensen – 5 indlæg siden 28. maj 2015

Maria Louise er en booktuber på YouTube-kanalen Literatastic, hvor hun kan få lov til at ytre sine meninger om det, hun holder mest af: litteratur. Hun er endelig begyndt at kende til ordet ‘pladsmangel’, da hun køber flere bøger end, hvad hun kan nå at læse. Især er boghylderne prydet af ungdomslitteratur og science fiction. Hun dyrker ikke kun sin kærlighed igennem læsning, men kæmper også selv for på et tidspunkt at kunne kalde sig en udgivende forfatter.


Sofie OlsenSofie Olsen – 5 indlæg siden 27. januar 2015

Sofie er 17 år gammel og går på Herlev Gymnasium på deres medielinje. Udover at læse elsker hun at tilbringe tid på Tumblr, se tv-serier (‘Orphan Black’, ‘Under The Dome’), og derudover kører Sofie en Facebook-side for Universal Music, hvor hun opdaterer nyheder om den amerikanske sanger Demi Lovato.


RegitzeRegitze Xenia – 5 indlæg siden 29. juli 2015

Regitze Xenia, der er 22 år, har bogbloggen BookishLoveAffair, og i hverdagen studerer hun litteraturvidenskab på SDU. Hun kan lide at læse det meste, men læser mest klassiske værker og YA i alle former. Hendes blog handler ikke kun om bøger og det at læse (selvom det er en stor del af den), men også om skrivetrang og forfatterdrømme. Hun arbejder nemlig selv på, at blive udgivet en dag.


ChristinaChristina Ruskjær – 3 indlæg siden 16. juni 2015

Christina elsker bøger. Hun kan sidde i sit lille kollegieværelse og opleve den store kærlighed, den største sorg og alt derimellem. Det er, hvad bøger er for hende – hverdagshistorier fortalt, så de bliver oplevelser for livet. Hun begyndte at blogge om bøger for et år siden, fordi hun havde lyst til at dele disse store oplevelser med andre, og bøger er kommet til at betyde mere og mere for hende. Hun har også skrevet en opgave om vlogs, der gav hende blod på tanden.


CarolineCaroline Thomassen – 2 indlæg siden 4. maj 2015

Caroline er 20 år gammel og til dagligt kan man finde hende på Mit bogunivers, hvor hun blogger om alle de litterære emner, som hun sig føler tilpas ved. Caroline har læst bøger siden hun var helt lille – og altid elsket dem. Bøgerne er hendes frirum og afslapning.

 


Ida ThordisIda Thordis Mølmer – 2 indlæg siden 17. juni 2015

Ida Thordis er litteraturstuderende på Aarhus Universitet. På hendes blog, Tanker om Sproget, anmelder hun bøger og diskuterer litteratur og sprog. Her skinner hendes kærlighed til blandt andet amerikansk litteratur og klassikere igennem. Hun har en svaghed for mumitrolde og bøger, man kan se, er blevet læst mange gange, og i hendes favorit-læsescenarie er hendes læsning akkompagneret med lakrids og kaffe.


Sofie SlottSofie Slott – 2 indlæg siden 8. maj 2015

Sofie er 24 år og bor i Herlev. Hun er i gang med at uddanne sig til boghandler, og bliver udlært til december. Og så er Sofie simpelthen bare vild med bøger, og kan blive ved med at snakke om dem. Derfor blogger hun selvfølgelig også om dem på sin blog, Bogslottet. Hun læser næsten alt – undtagen erotik og krimi, dog er favorit-genren YA, fantasy og realisme. Sofie elsker at have “blærebøger” stående på sin hylde, og samlingen vokser også støt. Det kræver nok snart en større lejlighed…


EmilieEmilie Jaeger Kjærsgaard – 1 indlæg, 19. maj 2015

Emilie er 18 år gammel og går til hverdag på HF, men bruger stort set hele sin fritid på at se TV-serier og læse bøger. Hendes yndlingsgenrer er YA, fantasy og sci-fi. Hun har efter eget udsagn en usund samlermani, der omhandler bøger, og hun kan ikke lade være med hele tiden at købe nye, der kan pryde reolen. Harry Potter var bøgerne, der sparkede gang i en sygelige læsetrang, som har hængt ved lige siden.


Ida SofieIda Sofie Oddershede – 1 indlæg, 12. marts 2015

Ida Sofie er 15 år gammel. ‘Harry Potter’-serien er hendes absolutte yndlingsserie og hun har købt bøgerne med flere forskellige covers, fordi hun simpelthen ikke kunne lade være. Det meste af hendes tid bliver brugt på  at spille klaver og flade ud med en hel masse tv-serier.

 


IdaIda Haugaard – 1 indlæg, 7. august 2015

Ida Haugaard er 20 år gammel, og hun er tæt på fanatisk omkring bøger. Hun har YouTube-kanalen Unquenchable reader. Der lægger hun videoer op, hvor hun vrøvler godt og grundigt om alle slags emner, der omhandler hendes passion. Hendes yndlingsgenre er klassikere – hvis man da overhovedet kan kalde det en genre. Hun elsker simpelthen de støvede ord og de snørklede sætninger, som er læst så mange gange før.


LærkeLærke Jürs – 1 indlæg, 10. februar 2015

Lærke er 25 år gammel og har netop færdiggjort sin bachelor i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Lærke har en bred bogsmag, men er vild med bøger af Christel Wiinblad, Josefine Klougart, Erlend Loe og Jonas T. Bengtsson, men har også et ongoing projekt med de gamle klassikere.

 


Maria JohansenMaria Johansen – 1 indlæg, 30. september 2015

Maria er 27 år og har bogbloggen Bookmeupscotty, hvor hun anmelder og skriver om bogrelaterede emner. Maria læser Kultur og formidling på SDU i Odense og elsker at læse. Hun føler, litteraturen giver hende lov til at leve i en masse forskellige verdener, som hun skaber med hjælp fra forfatteren. Hun ser sig selv som en meget åben læser og har ikke en decideret yndlingsforfatter eller -genre. Det vigtigste for Maria er, at litteraturen åbner for refleksion og eftertanke.


Charlotte PlanteigCharlotte Planteig – 1 indlæg, 16. oktober 2015

Charlotte er 15 år gammel og går i 9. klasse. I fritiden arbejder hun som bogopsætter på skolens bibliotek. Hun har Youtube-kanalen Char Listen, hvor hun snakker om bøger. Harry Potter er Charlottes favoritbøger. Serien er blevet læst lidt for mange gange, hvis man spørger hendes familie og venner. I det hele taget fanger fantasy-genren Charlotte, selvom hun også sagtens kan læse og interessere sig for andre genrer.


GryGry Ranfelt – 1 indlæg, 30. oktober 2015

Gry er 21 år gammel, studerer til kemi-ingeniør og bor i Århus. Hun elsker litteratur af alle genrer og leder altid efter bøger, som kan udfordre hendes holdninger og personlighed. Gry skriver selv, og hun er udgivet med Tidsfangen, så når hun læser, nyder hun at analysere tingene så meget, at selv dansklærere synes, at “nu går vi vist lidt for meget i dybden”! Hun kan faktisk slet ikke lade vær.


KristineKristine Stie Davidsen – 2 indlæg, 20. januar 2016

Kristine er 14 år og bor i Ålborg. Hun er helt vild med bøger, elsker at læse og i maj 2015 startede hun en ”bookstagram”, hvor hun har mødt en masse søde mennesker, der deler hendes interesse for bøger. Udover bøgerne har Kristine travlt med kor, klaver, drama, dans og ridning! Kristine læser flest ungdomsbøger, fantasy og sci-fi.


NinaNina Foltmar – 0 indlæg, 20. januar 2016

Nina er 29 år og kører 2 YouTube-kanaler. Den ene med gaming og den anden med vlogs, bøger og pigeting. Derudover blogger hun om vegansk mad og livet som mor. Når hun ikke læser, elsker Nina at se tv-serier, spille computer og lave en masse kreative ting. Hun leger med ideen om selv at skrive en bog engang i fremtiden – helst fantasy, som er Ninas yndlingsgenre.


SofieSofie Christensen – 0 indlæg, 20. maj 2016

Sofie er booktuber. Hun elsker bøger og selve universet omkring bøger. Hun har også mødt mange mennesker inde for booktube-verdenen, som hun er super glad for. Sofies yndlingsbog er Twilight, men hun er også rigtig stor Harry Potter fan.