Bagom Bog-vlog.dk

Kender du det, at man lige har læst en fantastisk bog, men ens venner orker ikke rigtig at høre om den, fordi de måske ikke læser bøger selv? Det gør vi, og på Bog-vlog.dk kan du snakke lige så meget om bøger, du vil; om bøger, du elsker eller hader, geniale forfattere, dine yndlings-hovedpersoner, glæden ved det helt rette omslag. Kom med det! Vi vil gerne høre om det!

Booktubers
Internettet er en forunderlig verden fyldt med subkulturer og netværk, der interagerer med hinanden. I løbet af de seneste år er videobloggere blevet et tiltagende fænomen, hvor helt almindelige mennesker taler om de emner, som interesserer dem. Det er herfra, at netværket booktubers udspringer. På YouTube findes der et helt fællesskab af booktubers, som hver især taler om de bøger, de læser, samtidig med at de udfordrer hinanden til at besvare bogrelaterede spørgsmål og fremviser deres seneste bogindkøb. Fænomenet er konstant voksende hos de engelsktalende, og det har ført en stor fællesskabsfølelse med sig, fordi de enkelte videobloggere bruger tid på at rose hinandens videoer, svare tilbage med videorespons og i det hele taget interagere med hinanden. Bag videoerne blomstrer venskaber på kryds og tværs af landegrænser.

Danske bog-vloggere
I Danmark er der også stor glæde ved at tale om bøgerne. Oftest sker det igennem tekst på blogs, hvor bloggerne gladeligt fremviser deres nyindkøbte bøger og debatterer bogrelaterede emner. Der er også danske booktubers at finde på YouTube; hvor nogen holder sig til at tale dansk, forsøger andre sig på engelsk for at tilslutte sig det store fællesskab. På Bog-vlog.dk forsøger vi at sætte fokus på de dansktalende booktubers for at igangsætte et netværk, der har danske eller danskoversatte bøger i fokus. Vi er et forum, der lader de passionerede komme til orde. Her er det helt i orden at nørde igennem og snakke snakke snakke om #bøgerduvildelemedandre

Booktubers hos Bog-vlog.dk
Kunne du tænke dig at blive fast booktuber hos Bog-vlog.dk, eller måske bare deltage med et par enkelte videoer fra din egen kanal? Det eneste du skal gøre, er at tale dansk i dine videoer, tale om bøger og sende os et link på bog-vlog@rosinante-co.dk med et par ord om dig selv. Du behøver hverken have dyrt udstyr eller være erfaren – vi vil bare gerne høre om dine læseoplevelser. Har du lige læst et hjertevarmt eller eftertænktsomt citat i en dansk eller oversat ungdomsbog? Så send os det gerne på mail! Skriv citatet, bogen og dens forfatter, så vi kan dele det med andre. Vi glæder os til at høre fra dig!